Nacha Pop



Nacha Pop és un grup musical espanyol dels anys 80s, format enmig de la llavors recent nascuda moguda madrilenya. En la seva formació inicial van participar Antonio Vega i Nacho García Vega (guitarres i veus), Carlos Brooking (baix) i Ñete (bateria). Format el 1978, després de desintegrar-se el grup Uhu Helicopter, es va dissoldre deu anys més tard, encara que el 2007 van ressorgir fins al 2009, any de la mort d'Antonio Vega.


Nacha Pop va publicar el seu primer disc, anomenat com el grup, el 1980. Va ser produït per Teddy Bautista per a Hispavox i gravat en els estudis de la companyia al carrer Torrelaguna de Madrid. El disc ja contenia el que seria el tema més conegut del grup i una de les cançons més recordades del pop espanyol, Chica de ayer, composta per Antonio Vega.


El segon disc, Bona disposició, gravat el 1982 i produït per ells mateixos, els certifica com un dels grups més capdavanters del panorama nacional, cosa que els porta a telonejar, entre altres, els Ramones o Siouxsie and The Banshees.


El 1983 signen amb la discogràfica DRO i editen l'àlbum Más números, altres lletres, gravat per Jesus N. Gómez a l'estudi Doublewtronics de Madrid, que incloïa cançons com Luz de cruce o Agarra't a mi, i posteriorment un maxi-senzill amb el tema Una dècima de segon, un altre dels temes estrella del grup.


El 1985 fitxen per una nova discogràfica, Polydor, en els estudis de Madrid del qual graven Dibujos animados. Amb aquest àlbum aconsegueixen el seu primer número 1 al programa radiofònic els 40 principals gràcies al tema Vaig cridar una nit, compost per Nacho. Després d'aquest treball, Ñete abandona el grup per motius personals i continua la feina de baterista amb coneguts artistes de l'escena espanyola. El 2005 inicia el projecte Sulivan.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila