Ocean Colour Scene



Ocean Colour Scene (també coneguda per la seva abreviatura OCS) és una banda de rock alternatiu britànica que es va formar a Birmingham a principis dels 90.


La banda va néixer després que dues bandes de la ciutat -The Boys i Fanatics- decidissin dissoldre's i músics d'ambdues formacions decidissin ajuntar-se per a un nou projecte.


El primer senzill d'OCS, "Sway", va ser llançat a principis dels 90 en plena efervescència de l'era indie al Regne Unit. Tot i això, la casa discogràfica que ho va editar va ser absorbida per una companyia molt més gran (Phonogram Records) que va decidir remesclar "Sway" en contra dels desitjos de la banda perquè s'ajustés més a la tendència musical de moda en aquells moments: el Madchester, cosa que va provocar una llarga disputa entre productora i grup. Enmig de tot això, la banda va publicar el seu primer àlbum: Ocean Colour Scene, el qual no va tenir lèxit esperat en no encaixar amb els gustos musicals de lèpoca.


Amb l'explosió del Britpop, la música d'OCS va començar a tenir un gran èxit a Gran Bretanya i aviat va traspassar les fronteres per ser coneguda internacionalment. El segon àlbum de la banda Moseley Shoals (1996) va ser acollit per la crítica amb grans elogis i va aconseguir el segon lloc a les llistes de vendes del Regne Unit. Un any més tard, la banda es va consagrar definitivament amb el seu àlbum Marchin' Already que va arribar a ser número 1 a les llistes.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila