Pic Nic



Brenner's Folk va ser un grup de música amb influències folk i pop a Espanya a finals dels anys 1960. Després el seu nom va passar a ser Pic-Nic, sent reconeguts per les seves cançons tocades amb guitarra.


Els creadors de Brenner's Folk van ser els germans Brenner (Haakon i Vytas Brenner) que vivien a Veneçuela amb els seus pares, que es van instal·lar més tard a Barcelona. Practicaven sons instrumentals de música Folk en una mena de soterrani. El grup és així anomenat pel cognom dels germans Brenner, nascuts a Tubinga (Alemanya). Vytas va ser un músic compositor i teclista que també dirigia el grup de música. La banda va començar el 1966, tenint també com a vocalista i guitarra Toti Soler, Jordi Sabatés al piano ia la bateria.


Més endavant, una jove de tot just 15 anys anomenada Jeanette, que estudiava en una institució educativa religiosa, s'integra a Brenner's Folk i graven un disc ja gairebé a finals de 1966, presentant les cançons "Clara lluna", "Ho se", " Amor perdut" i "Daurat oest". Jeanette havia de tornar als seus estudis, però continua cantant. Els germans Brenner van tornar a Veneçuela amb la seva família, separant-se del grup. Algú havia de suplantar-los, entrant al grup el mexicà Al Cárdenas a la guitarra rítmica i Isidoro de Montaberry al Baix. Jeanette també com a vocalista, sabia que el grup no tenia tant èxit amb les seves cançons, i va decidir escriure lletres de cançons; va obligar la seva mare a comprar-li una guitarra i així va aprendre a tocar i presentar la seva música als altres joves. Als altres li va agradar la cançó escrita per Jeanette anomenada "Calla't nena", de simples sons. Aquests també li van mostrar les seves cançons, com "Amanecer" i les idees de la cançó "Negra estrella". El 1968 graven un disc presentant el tema "No digues res"; més tard graven "Ell és diferent a tu" i "M'oblidaràs". En passar a ser quintet editen un EP amb la discogràfica Edigsa, cantat en llengua catalana. Aquest grup també va signar per Hispavox.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila