Richard Ashcroft




 Richard Ashcroft (Wigan, 11 de setembre de 1971) és un cantant i compositor anglès. A partir de l'any 1999 va començar el seu camí com a solista, havent estat líder i vocalista de la banda britànica The Verve entre els anys 1989 i 2009, a la qual va pertànyer des de la seva fundació fins a la seva separació. Els seus majors èxits amb la mateixa van ser les cançons Bitter Sweet Symphony, Drugs Don't Work, Sonnet, Lucky Man i Love Is Noise.


Guarda una estreta amistat amb membres d'altres bandes britàniques com Oasis, Coldplay, The Chemical Brothers i Unkle, amb els quals ha col·laborat tant a discos com a espectacles en viu. Al juliol de 2005 va participar en el concert benèfic Live 8 celebrat a Londres al costat de Coldplay, cantant Bitter Sweet Symphony.


El 2007, vuit anys després de la seva separació amb The Verve, el grup va tornar a ajuntar-se per gravar un nou àlbum anomenat Forth. Tot i això aquesta nova aventura duraria molt poc atès que a principis del 2009 s'acabarien separant de nou.


Ashcroft novament torna amb la seva carrera com a solista, i llança el quart disc de la seva carrera anomenat, RPA & The United Nations of Sound, llançat al mercat el 19 de juliol de 2010. En part el títol fa al·lusió al nom que Ashcroft li va donar a la seva nova banda de músics, "The United Nations of Sound" (The U.N.O.S).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila