Rozalén


Maria dels Àngels Rozalén Ortuño (Albacete, 12 de juny de 1986), coneguda artísticament com Rozalén, és una cantautora i compositora espanyola. Ha editat quatre àlbums, titulats Amb dret a..., Qui m'ha vist... Quan el riu sona... i L'arbre i el bosc. El 2021 va ser reconeguda amb el Premi Nacional de les Músiques Actuals.


Des de petita, María Rozalén cantava les cançons que li ensenyaven la seva mare i la seva àvia, recitava poesia i rebia les primeres classes de ball. Des dels 7 anys va formar part de la rondalla del barri de Fàtima d'Albacete, a la qual va pertànyer durant 9 anys com a instrumentista de guitarra i bandúrria, donant així els seus primers passos dins de la música. La seva primera presa de contacte davant dels micròfons va ser dins dels grups coristes del Col·legi Sant Àngel de la Guarda i la parròquia de Fàtima d'Albacete. De fet, la cantant va començar a cantar en públic després d'animar-lo el sacerdot del seu barri.


Va començar a compondre cançons als seus 14 anys i va donar el seu primer concert com a cantautora acabats de fer els 16 al festival “Operación Bocata” d'Albacete. Des d'aquell moment no ha deixat de compondre i actuar. Acompanyada normalment pel gran percussionista i amic Tete Moragón, i actualment pel guitarrista Samuel Vidal, el baixista Jorge Rodríguez i "El Cometilla" al calaix, actua a nombroses localitats de tot Espanya.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila