Siniestro Total



Siniestro Total (alguna vegada en els seus orígens, conegut com Mari Cruz Soriano y los Que Afinan Su Piano)​ es un grupo gallego de música punk-rock formado a Vigo (España) en 1981 por Miguel Costas, Julián Hernández, Alberto Torrado y Germán Coppini encara que, després de passar per diverses formacions, actualment està format per Julián Hernández, Javier Soto, Oscar Avendaño, Andrés Cunha i Jorge Beltrán.


Alberto Torrado i Julián Hernández coneixen des dels quatre anys. Fueron junts al Colegio Alemán. L'afició d'ambdós per la música comença a través de familiars: el primer de Julián, Luis, té discos de Cream, The Rolling Stones i de blues, i el germà major d'Alberto posee alguns vinilos de The Beatles i de The Shadows, a més. d'un baix elèctric. En el col·legi els dos se'n fan més amics a causa del seu gust comú per la música, de moment per artistes com Andrés Do Barro per part de Julián, i a los diez o els doce años comencen a escoltar grups glam com Slade i T. Rex, i música chicle com la de Suzi Quatro o Redbone.


Cuando Julián tiene alrededor de doce años y su hermana menor, Eva, ocho, a esta última le regalan una guitarra NHJ con cuerdas de alambre muy separadas del mástil, casi de juguete, que Julián comença a tocar empleant una pipa de girasol, a falta de púa; mentre, Alberto empieza també s'interessa per tocar música, gràcies al baix elèctric del seu germà. Junts van comprendre per poder tocar alguns llibres d'acords de The Beatles o The Rolling Stones. Més tard, als trece anys, Julián i Alberto comencen a interessar-se per grups més progressius, com Pink Floyd, Soft Machine, Jethro Tull i Frank Zappa, i quan els obliguen a entrar a l'equip de balonmano del col·legi, passen les mateixes. hores en la banda, parlant de música. Junt amb alguns amics més que comparten la seva afició si van reunint per les tardes, després del col·legi, cada cop a casa d'un, per escoltar les seves discoteques.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila