Survivor



Survivor és una banda nord-americana de Hard Rock i AOR (Adult Oriented Rock), formada el 1978 per Jim Peterik i Frankie Sullivan. La banda va aconseguir el seu èxit més gran a la dècada dels 80s, sobretot al seu país d'origen. Destaquen els seus èxits "Eye of the Tiger" i Burning Heart, cançons principals de les pel·lícules de culte Rocky III (1982) i Rocky IV (1985), durant la seva carrera la banda va patir molts canvis d'integrants, sent només Frankie Sullivan l'únic membre original que roman a la banda.


Survivor es va formar el 1978, quan Jim Peterik (exvocalista i guitarrista de The Ides of March), Frankie Sullivan, Dave Bickler, Gary Smith i Dennis Johnson van començar a tocar en petits pubs. Va ser el 1979, que van gravar el seu primer disc anomenat "Survivor", que no va complir les expectatives del grup. El seu següent disc, "Premonition", el 1981 va entrar a les llistes i va ser força popular als Estats Units, aconseguint col·locar un senzill al Top 40, "Poor Man's Son".


El 1982, la sort en forma de Sylvester Stallone va trucar a les portes del grup. Aquest darrer, després d'escoltar el tema "Poor Man's Son" volia una cançó semblant per a la seva pel·lícula "Rocky III". La banda va acceptar el repte. D'aquest repte va sorgir "Eye of the Tiger".


La cançó va ser un gran èxit, mantenint-se set setmanes als primers llocs de les llistes nord-americanes. També va entrar al Billboard britànic mantenint-se sis setmanes al Top 40 i es va mantenir al núm. 1 a Austràlia durant quatre setmanes. El tema va ser premiat amb un Premi Grammy a la millor interpretació de rock, votat com el "Millor Tema Nou" als People's Choice Award i també va rebre una nominació als Oscars de l'Acadèmia. L'àlbum del mateix títol, Eye of the Tiger va ser llançat a la fi de 1982, amb un altre senzill que entraria en el Top 40, "American Heartbeat" (núm.17). L'àlbum va aconseguir el n.º 2 de les llistes a Estats Units.


El 1983, Survivor va intentar repetir l'èxit de "Eye of the Tiger" traient "Caught in the Game". Va resultar ser un fracàs en no passar del nº82 del Billboard als Estats Units. Cap dels dos singles extrets del disc no va aconseguir acostar-se a l'èxit de l'any anterior. La banda va patir un altre contratemps abans de la gira de finals de 1983, en detectar-se problemes vocals al cantant Dave Bickler i haver de ser substituït per Jimi Jamison dels grups Target i Cobra.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila