The Human League



The Human League és un grup britànic de música synth pop format el 1977. Iniciadors d'aquest estil i pioners en l'ús dels sintetitzadors al Regne Unit, van aconseguir gran popularitat a la dècada de 1980 després d'un canvi en els seus integrants. L'únic membre original de la banda, que continua fins avui, és el vocalista i compositor Philip Oakey. L'agrupació va continuar gravant àlbums i presentant-se en viu, amb un moderat èxit comercial, durant els anys 1990 i els anys 2000. En el present, el grup està format per un trio: Philip Oakey i les seves dues companyes Joanne Catherall i Susan Ann Sulley .


Martyn Ware i Ian Craig Marsh, que treballaven com a operadors informàtics el 1977, combinaven la seva admiració per la música pop amb la música electrònica d'avantguarda. Van adquirir un sintetitzador Roland System 100 i van començar a crear música al seu propi estudi. Inicialment van formar un grup anomenat The Future al costat d'Adi Newton.


Newton es va retirar per formar el seu propi grup musical, Clock DVA. Ware i Marsh van buscar un vocalista, però la seva primera elecció, Glenn Gregory, que era la veu principal de la seva antiga banda Heaven 17, no estava disponible.


Ware va decidir convidar Philip Oakey, un antic amic del col·legi i, fins llavors, porter d'un hospital, perquè s'unís al grup, banda que va decidir no anomenar-se The Future en el moment que Newton es va retirar. Oakey va acceptar la invitació, tot i no haver estat en un grup musical abans. Amb l'entrada d'Oakey van decidir que el grup necessitava definir i resoldre el seu nom, anomenant-se a si mateixos, en antagonisme irònic al seu nom anterior com The Human League (La Lliga Humana).


El nom Human League deriva del joc Starforce: Alpha Centauri, que va ser el segon joc de ciència ficció publicat professionalment per Simulations Publications. En el joc, la “lliga humana” va sorgir l'any 2415 A.D. i era una societat que desitjava més independència de part de la terra i de la terraformació de sistemes no habitables naturalment.


A més de Ware, Marsh i Oakey, la banda va reclutar el fotògraf Philip Adrian Wright a mitjans del 1979, perquè exhibís diapositives i pel·lícules a l'escenari. En les caràtules dels àlbums, Wright era acreditat com un membre més de la banda, encara que la seva contribució no era musical.


Els integrants originals van publicar el primer senzill, Being Boiled, el 1978 i el segon, The Dignity Of Labour el 1979, tots dos amb Fast Product. A l'abril realitzen un altre senzill amb Virgin Records anomenat I Don't Depend On You. Per a aquesta cançó el grup es va canviar el nom per The Men comptant amb altres quatre integrants. Al juliol, ja amb Wright, editen el primer àlbum de mitjà èxit comercial, Reproduction i el 1980 Travelogue. Tots dos van aconseguir el Top 40 de les llistes del Regne Unit.


Després del llançament de Travelogue i desil·lusionats del limitat èxit de l'àlbum, la banda se separa a finals de 1980. Ware i Marsh eventualment es van unir a Glenn Gregory per formar el grup Heaven 17 mentre que Oakey va conservar els drets de la marca The Human League després de pagar als seus dos excompanys pels drets d'autor.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila