Amaia Montero



Amaia Montero Saldías (Irun, Guipúscoa, 26 d'agost de 1976) és una cantautora espanyola de pop i balades, reconeixible pel seu peculiar timbre de veu. Es va donar a conèixer com a vocalista de l'Orella de Van Gogh el desembre de 1996. Va estar en aquesta banda fins al 19 de novembre de 2007, data en què va anunciar la seva retirada del grup i va començar la seva carrera en solitari. Al llarg de la seva carrera ha cantat en espanyol, èuscar, català, francès, anglès i italià.


A L' Orella de Van Gogh va donar a conèixer diversos èxits . Amb aquest grup va aconseguir posicionar 12 cançons número 1 a Los 40 Principales durant la dècada dels 2000, en solitari ha aconseguit posicionar un senzill a dalt de tot de la llista, i en quant a duets un també amb el cantautor espanyol Álex Ubago, el qual va ser un dels més sonats, i va ser triada com la millor cançó d'amor el 2002, fent un total de 14 números 1 en el seu haver. El 20 de març de 2007 Montero col·labora amb el cantant espanyol Miguel Bosé a la cançó «Sevilla» al seu disc "Papito".


Sumant en general els àlbums que va vendre amb el seu antic grup i els de la seva carrera com a solista els Productors de Música d'Espanya (Promusicae) confirmen que Amaia Montero compta amb 3.510.000 àlbums certificats en la seva carrera musical a Espanya, ja que ella al llarg de la seva trajectòria com a solista ha sumat més de 300 000 còpies només al territori espanyol, a nivell mundial ha venut més de vuit milions de discos. Amb més de 50 discos de platí i premis com el, Grammy Llatí, MTV Europe Music Awards, Premi Lo Nostre i les Torxes de Plata i Or i la Gavina de Plata al Festival de Vinya convertint la cantautora en una de les artistes més reeixides de les darreres dècades a Espanya.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila