Carlos Baute

 


Carlos Roberto Baute Jiménez  va néixer a Caracas, el 8 de març de 1974. És fill d'Alfonso Baute i Clara Jiménez.


Té arrels canàries perquè el seu pare, avis i besavis van néixer a Tenerife, Canàries6 i La Hiniesta a Zamora, 7 respectivament, per part de la seva mare els seus besavis gallecs van arribar a Cuba fugint de la guerra, on van néixer els seus avis. L'arribada de Fidel Castro al poder els va fer fugir a Veneçuela, d'on també se'n van anar rumb a Espanya en arribar Chávez al poder.


Des de jove va expressar gust no només per la música sinó per les arts en general, agradant de l'actuació, el cant i compondre cançons.


Fidel als seus interessos, als 13 anys, va començar al grup musical Los Chamos, amb els quals va aconseguir gravar el disc Amb una mica d'amor va ser el seu primer projecte musical que va gaudir de gran acceptació i va fer diversos tipus de comercials. Després, va començar a treballar com a model i va treure el seu primer disc com a solista, denominat, Orígens I el 1994 i va explorar en l'actuació, en participar a la telenovel·la veneçolana Destino de mujer (1997) interpretant Pedro José, un professor de natació.


Es va publicar el 1994 Orígens I i el 19969 Orígens 2 tambors, aquestes 2 produccions fusió del folklore veneçolà aconseguint els seus 2 primers discos de platí. El 1999 va publicar l'àlbum Yo nací per voler... la seva tercera producció, el qual va ser determinant a la carrera de Carlos Baute, ja que es va tractar de la primera vegada que participava com a productor al costat del veneçolà Yasmil Marrufo, però va representar encara més que això, doncs amb ell, finalment, va aconseguir assestar-li un primer cop a l'escena internacional, sent el seu tercer projecte com a solista i el que li va donar l'èxit automàtic certificant un disc multiplatí per les vendes de més de 500.000 còpies físiques, fet que li va permetre obrir els seus horitzons i projectar-se en altres territoris incloent Espanya, tenint així el requerit per iniciar el llançament d'una carrera internacional, donant el seu primer pas en traslladar-se al seu mercat nou mercat, Espanya, fent d'aquest país la seva matriu, com a centre de la seva carrera.


L'àlbum es va convertir en el major èxit per a Baute fins a llavors. Va ser llavors quan Baute va debutar com a compositor en escriure el reconegut tema T'hi vaig voler oblidar, el qual va ser interpretat per la banda juvenil MDO, començant a partir d'aquí la seva etapa de cantautor. Tot seguit va entrar a formar part d'EMI Publishing.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila