Coti


Roberto Fidel Ernesto Sorokin Espasa,1 2 3 més conegut com Coti Sorokin, Coti Espasa o simplement Coti (Rosario, província de Santa Fe, Argentina, 14 de juny de 1973), és un cantautor argentí, conegut a Amèrica Llatina i Espanya per temes com «Abans a veure el sol», «Res va ser un error» o «Una altra vegada». És també coautor d'altres cançons interpretades per altres cantants com Color esperança, interpretada per Diego Torres, o Caminar amb mi de Julieta Venegas.


Coti Sorokin va néixer a Rosario (província de Santa Fe) on el seu pare estudiava medicina. Als tres anys el seu pare va tornar a Concòrdia amb la família, on Coti va fer l'escola primària i secundària i després va començar a estudiar música i des de llavors la seva passió es va transformar en una ferma vocació. Després d'acabar l'escola secundària va tornar a Rosario, on va continuar els estudis a la Facultat d'Humanitats i Arts (UNR). Va formar el grup Luz Mala i va gravar un disc produït per Lito Nebbia, el creador del rock en espanyol, segons Coti. Va ser guitarrista d'estudi del també argentí Andrés Calamaro durant dues de les seves produccions.


Coti es va traslladar a Buenos Aires on va trobar Javier Calamaro (el germà d'Andrés), va compondre per a altres artistes, es va fer habitual dels estudis d'enregistrament i va començar a produir. Així va néixer el primer disc de Javier Calamaro, compost i produït a l'animador el 1995. Junts van fer també el disc Chiapas, en el qual van intervenir Cafè Tacuba, Illya Kuryaki and the Valderramas, Lleó Gieco, Fito Páez, Paralames, Mercedes Insulsa, Charly García i Maleïda Veïnatge, entre molts altres. Coti Sorokin va produir els grans del rock llatí.


També va assessorar els Nans Verds –«una pujada terrible perquè el grup havia treballat amb els millors productors», diu Coti– i va col·laborar estretament amb Andrés Calamaro a Honestedat brutal (1999). Andrés col·labora més tard en el primer disc de Coti com a solista, cantant a duo la cançó «Res va ser un error».


Amb l'experiència a sobre, Coti pensa en la seva música, en les seves cançons, al disc. "Sabia que en algun moment m'arribaria l'oportunitat. Sempre em vaig sentir còmode en la composició, començo a trobar-me bé gravant les meves cançons perquè les cantin altres (com Diego Torres, Alejandro Lerner o Sergio Dalma) i m'instal·lo un estudi a casa per començar el meu disc".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila