El Sueño de Morfeo



El Sueño de Morfeo va ser un grup espanyol de música pop-rock format a Astúries el 2002 i compost per Raquel del Rosario, Juan Luis Suárez i David Feito. Amb un estil marcat per influències de música folk asturiana i indie pop, van publicar el seu primer treball discogràfic el 2005 i van representar Espanya al Festival d'Eurovisió l'any 2013. Aquell mateix any, la banda es va prendre un descans i, després d'un concert retrobament el 2022, va anunciar el seu final com a grup.

El grup es va formar el 2002 sota el nom de Xemá, amb clara influència de la música tradicional asturiana. El van formar Raquel del Rosario (natural de Gran Canària i resident a Oviedo),1 i els asturians David Feito i Juan Luis Suárez (qui s'uniria l'any següent). El seu primer disc va sortir aquest any, titulat "Del interior", sent el primer senzill Busco un somni. Aquest segon disc va ser gravat mentre Feito i Raquel feien classes de música al Col·legi Internacional Meres, juntament amb altres professors del mateix col·legi, com el teclista i acordionista Andrés Alonso o el baixista i guitarrista, guanyador del Premi AMAS, Antón Fernández. El primer concert el van oferir al saló d´actes del col·legi Fundació Masaveu d´Oviedo.


Després del llançament d'aquest primer disc, els components del grup havien de prendre la decisió de seguir endavant amb Xemá o començar amb un nou projecte, optant per la segona opció i van crear El Sueño de Morfeo, orientant la seva carrera a un mercat discogràfic més ampli.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila