Ellie Goulding



Elena Jane Goulding (Hereford, Anglaterra; 30 de desembre de 1986), més coneguda com a Ellie Goulding, és una cantant, compositora i multiinstrumentista anglesa. Va saltar a la fama el 2009 després de guanyar el concurs «Sound of 2010» realitzada per BBC, a més d'haver rebut el premi a elecció dels crítics als premis Brit.


Des de molt jove, Ellie va mostrar gran interès per la música. Va aprendre a tocar el clarinet i la guitarra abans dels quinze anys, a més de graduar-se a la Universitat de Kent en teatre. Sense gaire èxit, va començar a promocionar-se al seu país natal amb el llançament del seu primer extended play An Introduction to Ellie Goulding i el seu respectiu primer senzill Under the Sheets. Posteriorment, va llançar simultàniament Starry Eyed i el seu primer àlbum d'estudi Lights. Tots dos van ubicar una de les cinc primeres posicions de l'UK Singles Chart i UK Albums Chart. Concretament, Lights va debutar com a número u. Els dos senzills que el van seguir, “Guns and Horses” i “The Writer”, no van poder aconseguir els deu primers al Regne Unit. Després de la seva participació a l'iTunes Festival de 2010, va publicar un EP amb les cançons en viu que va interpretar ia més Run Into the Light. Donat el poc temps que va tenir per treballar en el seu disc, Ellie va llançar una reedició de Lights anomenada Bright Lights, amb una versió de Your Song i un nou tema Lights com a senzills principals. El primer d'aquests va ubicar la segona posició al Regne Unit, mentre que el segon la quarantena novena. Tot i això, «Lights» es va convertir en un èxit a Amèrica del Nord, ja que va aconseguir la segona posició als Estats Units i la setena al Canadà. A més, va vendre més de tres milions de còpies al primer d'aquests.


Gràcies a tot l'èxit que va tenir el 2010, Ellie va rebre dues nominacions als premis Brit de 2011, encara que no va resultar guanyadora en cap d'elles. Igualment, va guanyar un Glamour Award a la revelació de l'any. Després, Anything Could Happen es va convertir en el setè senzill de la cantant. Aquest va aconseguir la cinquena posició al Regne Unit i encara que no va ubicar una posició alta als Estats Units, va vendre un milió de còpies.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila