La Cabra Mecánica



La Cabra Mecánica va ser un grup de pop rock espanyol format per Miguel Ángel Hernando Lichis i diversos músics que van anar entrant i sortint de la banda, i que es va caracteritzar per la barreja d'estils i el mestissatge.


El seu primer disc, titulat Quan em sonen els budells i produït per Cataldo Torelli per a la discogràfica DRO, va tenir bona acollida per la crítica i el senzill Reina de la mantega va arribar a escoltar-se per la ràdio.


El 1999 va aparèixer el segon disc, titulat Cabrón, produït per Juanjo Melero, va tenir una acollida molt més modesta, però el grup Celtas Cortos els va trucar per telonejar la seva gira de l'any 2000 on van poder comprovar que les cançons sí que funcionaven en directe.


El tercer disc de La Cabra Mecànica, publicat el 2001, titulat Vestidos de domingo i produït per Alejo Stivel va tenir un èxit notable, sobretot el primer senzill, La llista de la compra, en col·laboració amb María Jiménez.


L'any 2003 van publicar el seu primer disc en directe, titulat Ni gàbies ni peixeres i gravat els dies 25 i 28 de novembre al Teatre Jacinto Benavente de la localitat madrilenya de Galapagar, on es van incloure bona part de les seves cançons més conegudes, així com quatre temes inèdits, i que va comptar amb la presència de diversos artistes convidats, entre ells Ismael Serrano. Ja el 2005 va sortir al mercat Hotel Lichis, on van aparèixer tretze noves cançons.


Des de juny del 2008, Lichis va protagonitzar a Internet el docu-reality Part de zero: una història real, juntament amb la banda madrilenya Fulanos de Tal, on es narrava, en temps real, el procés de l'autoproducció d'un disc, des de la primera selecció de cançons fins a la sacrificada promoció a premsa, ràdio i televisió.


El setembre del 2009 es va anunciar que, després d'un darrer recopilatori, Carn de canción, farien una gira de comiat. A finals d'aquell any i durant el 2010, el grup va emprendre la seva última gira amb el grup Fito & Fitipaldis.


Al maig de 2022 el líder de la banda, Lichis, anuncia a través de les xarxes socials el retorn de la formació amb una petita gira sota el nom "Quan em sonen els budells 25 aniversari", commemorant el quart de segle des de la publicació del primer disc de la banda.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila