Lewis Capaldi



Lewis Capaldi (Glasgow, Escòcia; 7 d'octubre del 1996) és un cantant i compositor britànic. Des de primerenca edat, va mostrar gran interès per la música, per la qual cosa va començar a cantar en llocs públics als 9 anys, edat en què ja sabia tocar el piano i la guitarra. Amb 17 anys, va ser descobert a través de SoundCloud i va signar un contracte amb Virgin EMI Records, on va començar a publicar música de manera oficial.


Va saltar a la fama el 2018 amb el llançament del seu senzill Someone You Loved, el qual va aconseguir la primera posició de les llistes oficials d'èxits del Canadà, els Estats Units, Irlanda i el Regne Unit. Així mateix, el seu àlbum debut Divinely Uninspired to a Hellish Extent, llançat el maig del 2019, va batre rècords en vendes a Irlanda i el Regne Unit, on va liderar per nombroses setmanes i va aconseguir múltiples discos de platí. L'àlbum també va incloure els senzills Hold Me While You Wait i Grace, que també van tenir una bona recepció comercial en ambdós països. En 2020, va ser llançada una versió estesa de l'àlbum, que va incloure el senzill Before You Go, el qual es va convertir en el seu segon èxit internacional després d'ingressar al top 10 en nombrosos països.


D'altra banda, Capaldi ha estat receptor de dos premis Brit, a més d'haver estat nominat en una ocasió als premis Grammy. Igualment, ha estat teloner de Niall Horan i Sam Smith.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila