Loleatta Holloway



Loleatta Holloway (/lɒlˈiːtə/, lo-LEE-tə; 5 de novembre de 1946 - 21 de març de 2011) va ser una cantant nord-americana coneguda per cançons de discoteca com "Hit and Run" i "Love Sensation". El desembre de 2016, Billboard la va nomenar com la 95a artista de dansa amb més èxit de tots els temps. Segons l'Independent, Holloway és la cantant femenina amb més mostres de la música popular, utilitzada en temes house i de ball com el senzill "Ride on Time" de 1989.


Holloway va començar a cantar gospel amb la seva mare als Holloway Community Singers de Chicago i va gravar amb Albertina Walker al grup de gospel Caravans entre 1967 i 1971. Holloway també va ser membre del repartiment de la companyia de Chicago de Don't Bother Me, I Can't. Afrontar. Al voltant d'aquesta època, va conèixer el seu futur productor, gerent i marit Floyd Smith, i va gravar "Rainbow '71" el 1971, una cançó de Curtis Mayfield que Gene Chandler havia gravat el 1963. Inicialment es va publicar amb el segell Apache, però va ser recollida per a la distribució nacional per Galaxy Records.


A principis de la dècada de 1970, Holloway va signar un contracte de gravació amb el segell de música soul Aware, amb seu a Atlanta, part de la General Recording Corporation (GRC), propietat de Michael Thevis. Holloway va gravar dos àlbums per al segell, tots dos produïts per Floyd Smith: Loleatta (1973) i Cry to Me (1975). El seu primer senzill del segon àlbum, la balada, "Cry to Me" va arribar al número 10 de Billboard R&B i al número 68 de l'Hot 100, però abans que el segell pogués establir Holloway, va sortir del negoci.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila