Meco



Domenico Monardo (nascut el 29 de novembre de 1939), conegut com a Meco, és un productor discogràfic i músic nord-americà, així com el nom de la seva banda o equip de producció. Meco és més conegut per la seva versió disco espacial de 1977 del tema Star Wars del seu àlbum Star Wars and Other Galactic Funk; tant el senzill com l'àlbum van ser certificats platí als EUA.


Meco Monardo va néixer a Johnsonburg, Pennsilvània, Estats Units, de pares d'ascendència italiana. Construir models de vaixells, ciència ficció i pel·lícules van ser algunes de les seves preocupacions de la infància. El seu pare tocava el trombó de vàlvules en una petita banda italiana, i a través d'ell Meco va obtenir la seva primera educació musical. Meco volia tocar la bateria, però el seu pare el va convèncer que el trombó era l'instrument adequat, i als nou anys aquest era l'instrument amb el qual s'havia de quedar. No obstant això, per a Meco, el trombó de tobogan va ser la seva elecció, ja que era problemàtic per al nen de petita estatura allargar completament el tobogan al principi. Es va unir a la banda de secundària mentre encara anava a l'escola primària. Als 17 anys, va guanyar una beca per a l'Eastman School of Music de Rochester, Nova York, que li va proporcionar una sòlida educació en música clàssica i jazz.


El dia de l'estrena de la imatge, el dimecres 25 de maig de 1977, Meco va assistir a la 20th Century-Fox, que aviat serà el gran hit Star Wars. A la nit següent, havia vist la pel·lícula quatre vegades més i va assistir a diverses projeccions més durant el cap de setmana.


Aleshores va tenir la idea de fer una versió disco de la partitura de John Williams i va contactar amb Neil Bogart a Casablanca Records per presentar el projecte. Tanmateix, en lloc de donar llum verda al projecte immediatament, Bogart va optar per esperar. Només després que tant la imatge en si com la partitura original s'haguessin convertit en grans èxits, Bogart va acceptar ajudar a Meco a fer realitat la seva idea. Es va establir el contacte amb Millennium Records, llavors filial de Casablanca, i aquesta es va convertir en la primera discogràfica de Meco. Aquí Meco es va reunir amb Tony Bongiovi i Harold Wheeler, que també havia format part de l'equip darrere de "Never Can Say Goodbye" el 1974.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila