Rick James



James Ambrose Johnson Jr. (1 de febrer de 1948 - 6 d'agost de 2004), més conegut pel seu nom artístic Rick James, va ser un cantautor, músic i productor discogràfic nord-americà. Nascut i criat a Buffalo, Nova York, James va començar la seva carrera musical a l'adolescència. Va estar en diverses bandes abans d'entrar a la Reserva de la Marina dels Estats Units per evitar ser reclutat a l'exèrcit. El 1964, James va desertar a Toronto, Canadà, on va formar la banda de rock Mynah Birds, que finalment va signar un contracte de gravació amb Motown Records el 1966. La carrera de James amb el grup es va aturar després que les autoritats militars van descobrir el seu parador i finalment el van condemnar per deserció. càrrecs relacionats. Va complir diversos mesos a la presó. Després de ser llançat, James es va traslladar a Califòrnia, on va començar una varietat de grups de rock i funk a finals dels anys 60 i principis dels 70.


Després de formar el popular local Stone City Band a la seva ciutat natal de Buffalo el 1977, James finalment va trobar l'èxit com a artista després de signar amb Gordy Records de Motown, llançant l'àlbum Come Get It! el 1978 que va produir els èxits "You & I" i "Mary Jane". El 1981, James va llançar el seu àlbum més reeixit, Street Songs, que incloïa èxits que van definir la seva carrera com "Give It to Me Baby" i "Super Freak", aquesta darrera cançó es va convertir en el seu single crossover més gran, barrejant elements de funk, disco, rock i new wave. James també era conegut per les seves balades ànimes com "Fire & Desire" i "Ebony Eyes". A més, James també va tenir una exitosa carrera com a compositor i productor d'altres artistes com Teena Marie, les Mary Jane Girls, les Temptations, Eddie Murphy i Smokey Robinson.


L'èxit principal de James havia arribat al màxim amb el llançament del seu àlbum Glow el 1985 i la seva aparició al popular programa de televisió The A-Team. Els seus àlbums posteriors no es van vendre tan bé com els seus predecessors. El raper MC Hammer va provar "Super Freak" de James pel seu èxit de 1990, "U Can't Touch This", que va guanyar la millor cançó de R&B als premis Grammy de 1991. James va rebre el seu únic Grammy per compondre la cançó. A principis de la dècada de 1990, la carrera de James es va veure obstaculitzada per la seva addicció a les drogues i es va veure involucrat amb problemes legals. El 1993, James va ser condemnat per dos casos diferents de segrest i agressió de dues dones diferents mentre estava sota la influència de la cocaïna crack, el que va resultar en una condemna de tres anys a la presó estatal de Folsom. James va ser posat en llibertat condicional el 1996 i va llançar l'àlbum Urban Rapsody el 1997. Els problemes de salut de James van aturar la seva carrera de nou després que va tenir un lleu ictus durant un concert el 1998, i va anunciar una semi-jubilació.


El 2004, la carrera de James va tornar a la cultura pop dominant després que aparegués en un episodi de Chappelle's Show. El segment va incloure un sketch a l'estil de Charlie Murphy True Hollywood Stories que va satirizar l'estil de vida salvatge de James als anys vuitanta. Això va provocar un renovat interès per la seva música i aquell any va tornar a actuar a la carretera. James va morir més tard aquell any per insuficiència cardíaca als 56 anys.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila