Sam Smith



Samuel Frederick Smith (Londres; 19 de maig de 1992), el nom artístic del qual és Sam Smith, és una celebritat britànica professional en el cant i la composició. El 2019, Smith es va declarar de gènere no binari i tenir els pronoms they/them en anglès.


Va créixer a una localitat rural d'Anglaterra; va començar a assistir a classes de cant amb vuit anys, participant alhora en obres de teatre musical. Al llarg de la seva adolescència, diversos representants artístics van intentar llançar la seva carrera, però sense resultats. Als divuit anys, sota la inspiració de la història de Lady Gaga, es va traslladar a Londres per enfocar-se en la seva carrera musical. L'octubre del 2012, va saltar a la fama quan va aparèixer al senzill «Latch» de Disclosure, que va aconseguir el lloc número 11 a la llista de senzills britànica. La seva següent col·laboració, “La La La” de Naughty Boy, va tenir encara més èxit i es va situar al lloc número 1 de la llista de senzills britànica a inicis de 2013. Posteriorment, Steve Barnett de Capitol Records, impressionat per la seva veu durant un concert, li va oferir un contracte discogràfic.


L'any següent, va guanyar l'enquesta Sound of 2014 realitzada per BBC,4 i va rebre el guardó elecció dels crítics als Premis Brit de 2014. Al febrer i abril, va llançar els seus senzills Money on My Mind i Stay with Me » del seu àlbum debut In the Lonely Hour (2014), respectivament. Tots dos temes van aconseguir el lloc número 1 del llistat de senzills del Regne Unit; el segon d'ells va suposar la seva entrada al mercat musical nord-americà i va aconseguir la posició 2 del Billboard Hot 100. Smith va rebre bones crítiques, sobretot per la seva destresa vocal. En la 57a edició dels Premis Grammy va obtenir els guardons a millor artista novell, cançó de l'any, gravació de l'any i millor àlbum de pop vocal. D'altra banda, als Premis Brit de 2015 va guanyar els premis artista revelació britànic i èxit global gràcies a les seves vendes internacionals. Globus d'Or i l'Óscar a la millor cançó original pel tema Writing's on the Wall, de la pel·lícula Spectre. Ha venut més de 20 milions d'àlbums a nivell mundial.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila