Frida (Anni-Frid Lyngstad)



Anni-Frid Synni Lyngstad (Ballangen, Narvik, Noruega, 15 de novembre de 1945), coneguda com a Frida, i per matrimoni La seva Altesa Serenísima la princesa Anni-Frid de Reuss, comtessa de Plauen, és una cantant i compositora nascuda a Noruega que forma part del grup ABBA.


El seu primer àlbum, "Frida" produït per la seva ja parella Benny Andersson es va estrenar el 1971 per EMI Columbia. El treball va rebre excel·lents crítiques per part dels experts i la premsa els qui van lloar especialment la precisió i versatilitat de la seva veu. Un crític del diari suec Dagens Nyheter va escriure «Un LP debut convincent i professional d?algú amb una personalitat senzilla però segura amb lleugers tocs de caràcter, humor i tendresa. Canta d?una manera que saps que té alguna cosa al cap, amb molta intel·ligència». Aquell mateix any va estrenar el senzill “Min egen stad” (“La meva pròpia ciutat”), una versió del tema “It's nice to be back” d'Andersson amb lletra de Peter Himmelstrand, aconseguint el nº1 a Svenkstoppen. Aquest èxit va portar EMI Columbia a reeditar l'àlbum Frida i afegir-lo a la cara B de l'LP. Totes les cançons del treball apareixen al recopilatori «Frida 1967-1972»


Frida va continuar treballant en cabarets, fent gires i actuant a televisió i ràdio. El 1972, la seva relació amb Andersson i la seva amistat amb Björn Ulvaeus i Agnetha Fältskog va culminar en la formació d'ABBA. Aquest mateix any, i després de cinc anys amb EMI Suècia, Lyngstad va canviar de casa de discos i va signar amb Polar Music. Allí va gravar «Man vill just leva lite dessemblen» (Un vol viure una mica de tant en tant) que li va donar el seu segon nº1 a les llistes d'èxits sueques.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila