Wham!



Wham! va ser un duo britànic de pop, creat el 1981 per George Michael i Andrew Ridgeley, fins que es van separar el 1986. Als Estats Units van ser coneguts com Wham! UK ja que existia un altre grup amb el mateix nom. En una enquesta a l'octubre de 2008 realitzada per NME, Wham va ser triada 'La Millor Boy Band de Tots els Temps', vencent a bandes rivals com ara Backstreet Boys i N'Sync pel prestigiós títol.


Les seves cançons més conegudes són Careless Whisper, I'm Your Man, Everything She Wants, Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go, Last Christmas i Freedom.


George Michael i Andrew Ridgeley es van conèixer al col·legi Bushet Meeds School, a Watford, Anglaterra. Al principi, van participar en una banda de ska, de curta vida, anomenada "The Executive". Quan el grup es va desfer, els músics van formar el duet anomenat Wham! i van aconseguir un contracte amb la discogràfica Innervision Records.


Per donar-se a conèixer internacionalment, van aconseguir una victòria legal sobre aquest segell per gravar amb companyies més reconegudes, com Sony Entertainment Records i Columbia Records als Estats Units i Canadà, i Epic Records per a la resta del món.


Michael va prendre la majoria dels rols i responsabilitats amb la banda -compositor, cantant, productor i ocasionalment instrumentista- però la contribució de Ridgeley com l'especialista de la imatge del grup i portaveu va ser crucial per a l'èxit inicial del grup. Ell va convèncer a un renocent George Michael que Wham! necessitava canvis d'imatge i so amb freqüència per adaptar-la als gustos de la moda juvenil.


Encara adolescents, es van promoure a si mateixos com a joves orgullosos de viure sense preocupacions, sense treballar o sense obligacions. Això va ser reflectit en els seus senzills inicials, els quals, part paròdia, part responsabilitat social, li van brindar a Wham! una reputació de grup de ball de protesta.


El senzill debut es va anomenar "Wham Rap!" i va ser llançat al juny de 1982. Va ser un dels primers temes d'un grup britànic que incloïa rap i tenia una cara doble A amb un Social Mix i Anti-Social Mix. Aquest disc no va ser radiat per la BBC Radio 1 al Regne Unit, motivat pel contingut polèmic de l'Anti-Social Mix. A conseqüència d'això, el tema va ser regravat canviant les línies més controvertides.


Addicionalment, dos vídeos van ser llançats per promocionar aquests temes. El 1983, al programa de TV britànic "The Tube" a Canal 4, Wham! va presentar en viu la cançó original i completa amb les línies censurades. Aquesta versió va ser considerada de lluny millor que la re-editada al Regne Unit. "Wham Rap!" no va arribar a les llistes (va ser un tema relativament intranscendent), però a l'octubre de 1982, la seva cançó "Young Guns" (Go For It!)" si ho va aconseguir al seu país.


A partir d'aquest moment crucial, els mitjans d'informació van considerar el duet com un fenomen que tot just havia començat.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila