20 de Desembre



 Tal dia com avui de ...

1944.

Neix Bobby Colomby, a Nova York (Estats Units). Va ser bateria, entre el 1967 i el 1978, del grup de jazz rock Blood, Sweat & Tears. També va produir discos per, entre altres, Jaco Pastorius, Thomas Dolby, Tina Turner i The Jacksons.


1945.

Neix Peter Criss (de nom real George Peter John Criscuola), a Brooklyn, Nova York (Estats Units). Va ser bateria i un dels fundadors del grup Kiss, on va adoptar el paper del gat. Enganxat a la cocaïna i als excessos, va abandonar el grup a finals dels setanta. El 1980 i 1982 va gravar en solitari, però sense repercussió. El 1996 es va reintegrar al grup, abandonant el 2001. El 2007 va publicar el seu quart elapé en solitari, “One for all”.


1947.

Neix Gigliola Cinquetti, a Verona, Vèneto (Itàlia). Cantant pop. Va debutar als setze anys, guanyant l'edició de 1964 del Festival de Sanremo amb el tema Non ho l'età (per amarti), amb la qual, un parell de mesos després, també va guanyar el televisiu Festival d'Eurovisió.


1948.

Neix Alan Parsons, a Londres (Anglaterra). Enginyer de so, compositor, intèrpret i productor de pop rock electrònic. Encara que es va formar des de la infantesa com a músic, fascinat per les tècniques d'enregistrament va voler ser enginyer de so, cosa que el va portar a ser assistent d'enregistrament als àlbums dels Beatles “Abbey Road” i “Let it be”. Poc més tard ja controlava l'estudi en enregistraments de Paul McCartney i Wings. Cap al 1975 es va animar a tirar endavant les seves idees musicals i va donar forma a l'Alan Parsons Project, que va tenir un gran èxit amb els discos d'electrònica popular “I robot” (1977), “Pyramid” (1978) i “Eve” (1979) ).


1957.

Neix Billy Bragg, a Barking, Essex (Anglaterra). Cantant, guitarrista i compositor de folk rock.


1966.

Neix Chris Robinson, a Marietta, Geòrgia (Estats Units). És el cantant del grup de rock dels noranta Black Crowes. El 2002 va començar a gravar en solitari.


1971.

Es posa a la venda el triple àlbum “The concert for Bangladesh”, de George Harrison, testimoni del concert que va organitzar al Madison Square Garden novaiorquès. Entre els convidats hi ha Bob Dylan i Ringo Starr.


1973.

Mor Bobby Darin (de nom real Walden Robert Cassotto), d'una fallada cardíaca durant una operació, a Los Angeles. Tenia 37 anys. Intèrpret pop entre els anys cinquanta i setanta, va ser ídol d'adolescents fins que el rock and roll el va deixar de banda.


1978.

Neix Pablo Moro, a Oviedo (Espanya). Cantautor rock. Pertany a la generació de cantautors enllumenada al nou segle.


2009.

Lynn Taitt mor, a causa d'un càncer, a Mont-real (Canadà). Tenia 75 anys. Guitarrista de ska. Va néixer a San Fernando (Trinitat i Tobago). El 1963, es va instal·lar a Jamaica, on va treballar amb pioners de l'ska com The Sheiks, Comets i els Cavaliers. El 1966 va participar en el llançament del moviment rocksteady creant la línia de baix de 'Take it easy', de Hopeton Lewi.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila