27 de Desembre



Tal dia com avui de ...

 1931.

Neix Scotty Moore (de nom complet Winfield Scott Moore), a Gadsden, Tennessee (Estats Units). Guitarrista de rock and roll, va acompanyar Elvis Presley al trio original, el que va començar a gravar el 1954. Va estar al seu costat, en enregistraments i en directe, fins a finals dels cinquanta, sent, fins i tot, durant un temps el seu mànager. El 1968, després d'anys sense relació entre ells, es va sumar al Comebac» televisiu d'Elvis. La seva manera de tocar la guitarra va marcar generacions de guitarristes de rock. Va morir el juny del 2016.


1941.

Neix Michael Pinder, a Erdington, Birmingham (Anglaterra). Cantant, teclista i un dels fundadors de The Moody Blues, pioners del rock simfònic. En gran mesura, el so del grup va quedar definit per l'ús que Pinder feia del Mellotron.


1943.

Neix al Poble-sec de Barcelona, Catalunya, Joan Manuel Serrat. És una de les figures inqüestionables de la cançó d'autor tant en català com en castellà, amb un reconeixement popular enorme a Llatinoamèrica. La seva dilatada carrera es va iniciar als anys seixanta, a la qual va posar fi el 2022 amb una gira d'acomiadament. Deixant pel camí, particularment als anys seixanta i setanta, algunes obres inigualables, amb l'àlbum “Mediterráneo” (1971) al capdavant.


1944.

Neix Mick Jones, a Londres (Regne Unit). Guitarrista, compositor i un dels fundadors del grup de rock dels setanta Foreigner.


1952.

Neix David Knopfler, a Glasgow (Escòcia). Guitarrista i vocalista de Dire Straits, grup que va fundar amb el seu germà Mark Knopfler. Va començar a gravar en solitari el 1983.


1967.

Bob Dylan publica l'àlbum "John Wesley Harding". És el disc de tornada després del seu exili musical voluntari. Un àlbum tranquil en què va mirar cap al country.


1975.

Els "Faces" (Ronnie Lane, Ian McLagan, Kenney Jones, Ronnie Wood i Rod Stewart) se separen. Les relacions estaven molt deteriorades a causa de l'èxit de la carrera en solitari de Stewart, que estava eclipsant completament el grup, que a poc a poc s'anava transformant a la seva banda de suport.


2008.

Mor el músic i productor Delaney Bramlett, als 69 anys, a Los Angeles, Califòrnia (Estats Units). Bramlett és especialment recordat pel duo que va formar amb la seva dona, Delaney & Bonnie. 

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila